Ko sam ja?

TLDR: Ja sam programer sa iskustvom dugim tridesetak godina. Radio sam u neprofitnom sektoru. Vodim nekoliko programerskih timova. Pričam nekoliko stranih jezika i mnogo volim da putujem.

Dušan Dželebdžić

Zdravo, ja sam Dušan Dželebdžić - @dusandz na Twitteru i Githubu. Možete da me nađete i na LinkedInu, Instagramu, Facebooku pa čak i TikToku. Na ovom domenu ću postavljati sadržaj na srpskom jeziku, a na adresi ddz.dev će biti sadržaj na engleskom.

Pisanjem kôda se bavim poslednjih tridesetak godina, profesionalnom izradom softvera poslednjih dvadesetak. Krenuo sam od jezika CBM-BASIC na C64, a onda sam preko Pascala i Delphija krajem devedesetih godina napustio razvoj desktop aplikacija i fokusirao se na Web. PHP-om se bavim od 2001. godine, a Javascript profesionalno upotrebljavam od 2014. godine. U isto vreme sam počeo i sa razvojem iOS aplikacija.

Možda vam je poznata Symbiotica - digitalna agencija koju smo Anđelka i ja pokrenuli (sada već davne) 2016. godine. Želeli smo da udružimo naše profesionalno iskustvo i stvorimo agenciju koja je više od prostog zbira naših znanja, a verujem da smo u tome i uspeli.

Studirao sam na Pravnom fakultetu u Beogradu. Znanje i veštine koje sam stekao na fakultetu sam primenio tokom svog rada u nevladinom sektoru, a 2010. godine sam inicirao osnivanje Centra za razvoj humanog društva.